Hozzávalók:
-10 kg sárgabarack
-500 g negyedannyi édesítő
-60 g pektin
-80 g citromsav
Elkészítése:
- Először is jól megmossuk a barackokat, kimagozzuk és felvágjuk darabokra.
- Egy nagy lábasban alacsony lángon főzzük, amíg meg nem puhul és elkezd levet ereszteni.
- A barackokat leturmixoljuk, nem muszáj teljesen pépesre, maradhatnak benne kis darabok.
- Hozzáadjuk a negyedannyi édesítőt és a pektint, jól ekavarjuk és ezzel főzzük tovább kb.10 percet.
- Hozzáadjuk a citromsavat, hagyjuk rottyani majd vegyük le a tűzről.
- A steril üvegekbe kanalazzuk a levárt, mindig csak az aljáig töltjük, nehogy megrepedjen.
- Miután megtöltöttük az üvegeket, jól rászorítjuk a tetőt, és felfordítjuk pár percre.
- Dunsztba tesszük őket(már a talpukra fordítva)amíg ki nem hűlnek(1-2 nap) ezután mehetnek a helyükre.



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: