GasztroMangó

Sárgabarack lekvár édesítőszerrel

Hozzávalók:

-10 kg sárgabarack

-500 g negyedannyi édesítő

-60 g pektin

-80 g citromsav

Elkészítése:

  1. Először is jól megmossuk a barackokat, kimagozzuk és felvágjuk darabokra.
  2. Egy nagy lábasban alacsony lángon főzzük, amíg meg nem puhul és elkezd levet ereszteni.
  3. A barackokat leturmixoljuk, nem muszáj teljesen pépesre, maradhatnak benne kis darabok.
  4. Hozzáadjuk a negyedannyi édesítőt és a pektint, jól ekavarjuk és ezzel főzzük tovább kb.10 percet.
  5. Hozzáadjuk a citromsavat, hagyjuk rottyani majd vegyük le a tűzről.
  6. A steril üvegekbe kanalazzuk a levárt, mindig csak az aljáig töltjük, nehogy megrepedjen.
  7. Miután megtöltöttük az üvegeket, jól rászorítjuk a tetőt, és felfordítjuk pár percre.
  8. Dunsztba tesszük őket(már a talpukra fordítva)amíg ki nem hűlnek(1-2 nap) ezután mehetnek a helyükre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!